צ'ורוס הוא קינוח קל להכנה וטעים מאוד. במסעדות אתם תראו אותו תמיד בליווי כמה רטבים מתוקים, אבל בבית אני בקושי מספיקה לפזר עליהם אבקת סוכר לפני שהם נטרפים.
מצרכים:
100 גרם חמאה
כוס מים
2 כוסות קמח
2 ביצים
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
1/2 כוס אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה:
שמים בסיר את החמאה, והמים וממיסים על אש בינונית בערבוב מתמיד.
מכבים את האש, ומוסיפים קמח ומלח. מערבבים היטב שמקבלים בצק סמיך ולח
מכסים את הבצק עם ניילון ושמים לצינון של כרבע שעה
מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף ויוצרים גלילים של 5 ס"מ (אם אין לכם שקית זילוף, פשוט גלגלו גלילים של בצק, אולי קצת פחות יפה, אבל עדיין מאוד טעים).
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ומניחים את הצ'ורוס בפנים.
כאשר המאפה משחים וצף מעל השמן (לא יותר מ-3 דקות), מוציאים אותם לנייר סופג. מצננים ובוזקים אבקת סוכר בעזרת מסננת.
// / / / / / / / / // / / / / / / // / // / // // // // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / // / // / // // // // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / // / // / // // // // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / // / // / // // // // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / // / // / // // // // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / // / // / // // // // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / // / // / // // // // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / // / // / // // // // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / // / // / // // // // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / // / // / // // // // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / // / // / // // // // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / // / // / // // // // / / / / / / / / / / / / / / /